În cadrul atelierelor organizate de Asociația Sub Semnul Educației în mediul rural, copiii realizează activități creative despre casele tradiționale din România și descoperă valorile arhitecturale ale zonei în care locuiesc și ale celorlalte regiuni ale țării.

Primul atelier s-a desfășurat la Școala Primară din satul Cernești, comuna Izvoarele, județul Prahova, o școală cu predare simultană pentru șase elevi de vârste diferite.

Activitățile educaționale au constat în realizarea unor machete ale unor case tradiționale și completarea cu elemente naturale și culoare a unor cărți poștale cu imaginile caselor tradiționale specifice regiunilor istorice din România. În același timp, atelierul a fost un prilej de a sărbători Ziua Copilului.

Ne propunem să ajungem în toate regiunile istorice din România, în cât mai multe astfel de școli, mici sau izolate, situate în satele cu o tendință de scădere a numărului de locuitori, în care copiii să descopere, pornind de la aceste ateliere, implicațiile culturale și ecologice ale caselor tradiționale, realizate din materiale naturale, precum și necesitatea de a păstra și promova specificul și valorile locale.

© sub semnul educației